fbpx

Šargarepa definicija zdravlja

cvekla zdravlje
Cvekla naš organizam zaslužuje unos ove biljke
31 Marta, 2020
Pomorandža čistač vašeg organizma
17 Aprila, 2020
Prikazi sve
sargarepa sok

Znate li koliko je zdrava šargarepa za vaš organizam?Ukoliko ne znate sada će te saznati

Ova korenasta biljka poreklom iz centralne Azije rasprostranila se u svim delovima sveta.Šargarepa je pre svega bogata vitaminima A,C,K,B8,kalijumom i gvožđem...

Većina vitamina šargarepe potiče od njenog bogatstva beta karoten.Beta karoten šargarepi daje njenu karakterističnu narandžastu boju. Beta karoten kao vitamin u sebi sadrži veliki broj antioksidanasa koji su izuzetno pogodni za vaš organizam.

Koje su to pogodnosti ?Pre svega reguliše kiselost u organizmu,poboljšavaju vaše varenje i ima pozitivno dejstvo na vaš zeludac,rešava problem sa dijarejom(retkom stolicom).

Porucite Elixirov sok od šargarepe dostupan je u nekoliko varijanti na stranici shop

Pored beta karotena šargarepa je izuzetno bogata vitaminom A.To je vitamin koji je izuzetno dobar za vaš vid štiti i sprečava slabljenje vida, štiti vaše oči od raznih očnih bolesti kao sto su katarakta...

Ima veliko dejstvo u smanjenju krvnog pritiska i šecera u krvi jer u sebi sadrži veliki broj antioksidansa.Lekari ga preporucuju srcanim bolesnicima.Takodje šargarepa vaš organizam štiti od kancerogenih bolesti .

Unos ove biljke u vaš organizam može doneti razna poboljšanja, šargarepa štiti i vaš najveći organ kožu ona može zaštititi kožu od opekotina ukoliko je konzumirate za vreme letovanja a takodje šargarepa naravno i zateze kožu i ublažuje proces starenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *